Cross Media up North

Cross Media up North

Tempo Dokumentärfestival initierar Cross Media up North, en plattform för crossmedia med inriktning på dokumentärt berättande. Projektet består av en digital plattform och crossmedia-lounge med utrymme för presentation av spännande projekt, seminarier, workshops, Q&As och möten på Tempofestivalen. Crossmedia är ett nytt sätt att tänka kring berättande på olika plattformar och ger möjligheter att nå nya målgrupper, skapa interaktivitet, ta tillvara mer av ursprungsmaterialet. 

Projektredovisning: 

Tempo arrangerade under festivalen en rad event unika i sitt slag. En transmedia-lounge etablerades på Debaser Strand och var öppen under hela Tempo Dokumentärfestival. Sex seminarier anordnades för att belysa olika delar av transmedia som finansiering, spelifiering, aktivering etc. En interaktiv filmvisning anordnades och ett transmedialt performance arrangerades. Dessutom arrangerades ett Hackaton, kallat Hi-Tempo.

Resultatbeskrivning: 
Foto från One Millionth Tower av Katerina Cizek

Projektblogg

Tempo Producers Lab på Tempo Dokumentärfestival 2-8 mars 2015

Tempo Dokumentärfestival arrangerar en intensiv workshop för kreativa dokumentärproducenter från Europa den 2-3 mars, där fokus ligger på den konstnärliga processen och kreativa möjligheter till samproduktion. Under 72 timmar kommer sju europeiska dokumentärproducenter att få chansen att utveckla varsitt projekt tillsammans med gästföreläsaren och producenten Orwa Nyrabia, transmediakonsulten Anna J Ljungmark samt processledare Ove Rishøj Jensen. Workshopen avslutas med en Work in Progress-presentation av projekten inför publik onsdag den 4 mars kl 14.15-16.15 på Bio Rio. Biljetter till work in progress finns på www.tempofestival.se

Medverkande producenter och projekt:

Stina Gardell – Drottninglandet
Karin Ekberg – Efter Inez
Tahir Aliyev – Selfie of Femida
Katrine A. Sahlstrøm – Learning to Forget
Ingmar Trost – Tondo
Elina Litvinova - Mission Underground.
Kerstin Übelacker – Genesis